Foto van het pand Foto van het interieur

Passe-partout

Een passe-partout vormt een lijst van karton om een foto, kunstwerk, oude prent ect. Het doel van een passe-partout is dat het in te lijsten voorwerp niet tegen het glas aankomt. Verder wordt het ook gebruikt om het ingelijste werk beter tot zijn recht te laten komen.

In het passe-partout karton wordt meestal in het midden een vierkant / rechthoekig gat gesneden met een schuine snede. Hierdoor wordt bij uw inlijsting een diepte gecreëerd.

Om dit te realiseren hebben we een moderne computergestuurde machine staan, welke iedere gewenste vorm kan uitsnijden. Meerdere uitsnedes, vele vormen en figuren, zelfs teksten schrijven is geen enkel probleem.

Ook is de machine geschikt voor het produceren van grote aantallen passe-partouts zodat u ook terecht kunt voor serie werk!

Materialen

Bij Lijstenmakerij Gijzel wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zogenaamd zuurvrij karton. Dit zorgt ervoor dat uw inlijsting voor jaren in topconditie blijft. Wij hebben 3 merken karton te weten, Canson, Moorman en een eigen budget-line. De laatste heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding in 3 basiskleuren.

Hieronder vind u de collectie van Moorman, één van onze voornaamste leveranciers.